23 Kasım 2013 Cumartesi

Direnç Sistemini Kuvvetlendirmek İçin Aloe Vera



                Direnç sistemi, canlılardaki rahatsızlıkları, tümörleri kendi içinde tanıyarak imha eden, koruyan bir sistemdir. Bu sistem, bünyeye giren her türlü yabancı maddeyi, bakterileri, virüsleri, tümörleri tanıyarak imha edebilen, sıhhatli bünye hücrelerini koruma altına alan bir ağa sahiptir. Direnç sistemi bozukluklarında, bünye zarar verici maddelerle savaşamaz, hastalıkların kurbanı olur. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek amacıyla, beslenme alışkanlıklarımızı gözden geçirmeli, sıhhatli beslenmenin yollarını öğrenmeliyiz.

Direnç sistemi güçlü İnsanların kanser ile enfeksiyon rahatsızlıklarına yakalanmama oranı da yüksektir. Tekrarlayan süreğen rahatsızlıklara olan İnsanların direnç sistemlerinin güçsüz olduğu söylenebilir. Fazla derecede şeker ile alkol tüketen kişiler ile obez sayılan İnsanların direnç sistemleri de zayıflar. Direnç sistemini kuvvetlendiren en mühim maddeler A, B, C, E vitaminleri, karotenler, demir, çinko ile selenyumdur. Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmek amacıyla, brokoli, turunçgiller, domates, havuç, soğan, sarımsak, keten tohumu, soya, meyve ile sebzeler, zencefil, zerdeçal gibi mamulleri kullanmamız gerekmektedir.

                Bunun haricinde Gökçek Aloe vera Jel (bitki karışımlı aloe vera şurubu) tüketilmesi yarar sağlayacak bitkisel çözüm yolları içerisindedir. Yararlı pek fazla bitki çeşiti, aloe vera ile bal karışımı olan Gökçek Aloe vera Jel (bitki karışımlı aloe vera şurubu) güvenle kullanacağınız bir mamuldür. Bu ürünün içinde bulunan aloe vera otu, kişi bedeninin gereksinimi bulunan 22 amino asidin, yirmi tanesini muhteviyatında barındırmaktadır. Yararlarını saymakla bitiremeyeceğimiz aloe vera, sağlığımız için kullanmamız gerekli olan faydalı bitkilerden bir tanesidir.

                Aloe vera yararları şu biçimde listelenebilir ;

• Kanserli hücreler üstünde tesirli olan bitki türü, hücrelerin büyümesini engeller.
• Hermes, kızamık ile HIV virüsüne karşı yararları vardır.
• Hepatit benzeri rahatsızlıklarla zarar görmüş karaciğer hücrelerini tazeler, direnç sistemini kuvvetlendirir.
• Kemik erimesine karşı yararlıdır.
• Kolesterol dengesini düzenleyerek, kalp hastalıklarından korur.
• Mantar oluşumlarında, sedef ile pamukçuk rahatsızlığında tedavi edicidir.
• Hazımsızlık, şişkinlik, gaz kusurlarında, bağırsak rahatsızlıklarında etkin rol oynar.
• Şeker hastaları amacıyla yararlıdır.
• Vitiligo tedavisinde yani bedende meydana gelen beyaz lekeleri imha etmekte, yanık hemde yaralar üstünde olabildiğince faydalıdır.


                Direnç sistemimizi kuvvetlendirmek maksadıyla, doğadan faydalanmalı, bunu yaparken uzmanlarından destek almayı ihmal etmemeliyiz.

13 Kasım 2013 Çarşamba

Aloe Veranın Bizlere Faydaları


                Aloe vera yararları yüzlerce senedir bilinmekte olan hemde doğal tedavi etkilerinin yaygın çaptaki çeşitliliği sebebiyle, önceki kültürler aracılığıyla epey zamandır yararlanılan şifalı bir ottur.
Özelikle yanıkların iyileşmesinde hemde yaraları tedavi etmede yararlanılan bu bitki türü faydalı yönleri sayesinde günümüzde de bitkisel tedavi içinde yer alan tıbbi bitkilerden bir tanesi olarak ilgi görmekte hemde de üstünde çalışmalar yapılmaktadır.
Aloe vera içerisinde vitaminler, mineraller, amino asitler ile enzimler içeren yapısıyla besleyici etkisi güçlü olan bir bitki türüdür. Her ne dek aloevera otu zambakgiller familyasından ise de, görünümü kaktüsü akla getiren dolgun bir bitki türüdür. Evde Yetişmesi basit olup, ufak yanık, kesik ile çizikler amacıyla dahi, yaprağı ikiye ayırıp dolgun bölgesi direkt yaranın üstüne konularak kullanılmaktadır. Aloevera otu Afrika kaynaklı olup, Mısırlıların bu şifalı bitkiyi M. Ö 1500 tarihlerinden bu yana doğal tedavi amacıyla kullandıklarına ilişkin kayıtlara rastlanmıştır.

                Aloe vera bitkisi günümüzde Batı Hint Adalarında ile Güneybatı Amerikada ticaret amacıyla olarak yetişmektedir. Ülkemizde aleo vera otunun toplum içinde tanınan ismi sarısabır otudur. Sarı sabır otu kimi yörelerde azvay olarak da bilinmektedir. Aloe vera otunun pek çok cinsi bulunur. Bitkisel tedavi amacıyla yararlanılan ise başta aloe barbadensis çeşitidir. Ülkemizde de kimi çeşitleri yetişmesine karşın doğal tedavide etkili olan barbadensis çeşidi bizde yetişmemektedir.


                Ufak tefek yanık, haşarat ısırıkları ile hafif tahrişlerde aloe vera yapraklarındaki sıvı cilt üzerine krem benzeri sürülerek ağrının azaltılmasına böylece hızlı tedavi olmasına destek olur. Aloe vera otu tenin yenilenmesine fayda sağlar, güneş yanıklarında ve cildi temizlemede tesirli bir bitki çeşitidir. Bedende bakteri ile mantarın oluşumunu engeller Kuru ciltlerde nemlendirici olarak kullanılmaktadır. Dudakların nemlendirilmesinde kullanılmaktadır. Bedene sürüldüğünde yaşlılık karşıtı tesir yaparak tenin yaşlanmasını geciktirir. Ayak parmak arası kaşınmalarda kullanılabilen aloe vera otu bunun dışında ağız yaralarında kullanımı yapılabilen bir bitki çeşitidir. Bunun dışında mide ile bağırsak problemlerinde, egzama, sedef ile sivilce benzeri cilt problemlerinde, diyabetlerde, uçuklarda, fazla tansiyonlarda, astım, bronşit, kanser türlerinde ve basurda yararlanılan nadir bulunan bitki türlerinden bir tanesidir.

4 Kasım 2013 Pazartesi

Aloe Vera Bitkisinin İçeriği


Aloe vera, içeriğinden dolayı birçok alanda kullanılmaya başlanmış ve vazgeçilmeyecek gibi görünen bir şifalı bitkidir. Asıl yetiştiği yer Kuzey Afrika olmasına rağmen faydalarından yararlanmak amacıyla birçok yere yayılmış ve özenle yetiştirilmektedir. Türkiye'de de son yıllarda yetiştirilmeye başlanmış ve gittikçe yayılmaktadır. Bunun için seralar kurulmuş hatta birçok kişi evlerinde saksılarda yetiştirmektedir. Bunun en büyük nedeni bitkisel tedavi alanında kullanılması ve bakımının çok kolay olmasından kaynaklanmaktadır. Ağız yoluyla ve dışarıdan kullanımı olan bu bitkinin ürünleri, birçok probleme çözüm olduğundan dolayı vazgeçilmez bir bitki haline gelmiştir.

Aloe vera bitkisinin yapısında 12 vitami, 18 amino asit ve 20 mineral bulunmaktadır. Mineraller, vitaminlerin tesirini daha da attırır. Amino asitler ise hücrelerin yenilenmesi özelliğini verir. Ayrıca türlü enzimlerde barındırmaktadır, bu enzimler beslenerek aldığımız ve fazla gelen şeker ile yağın sindirilmesinde destekçi olur.

Aloevera bitkisinin yapraklarının içerisinde bir sıvı bulunur. Bu sıvıya aloe vera jel adı verilmektedir. Kozmetik sektöründe ve tıp alanında kullanılan aloe vera jel; A, B grubu, C, E vitaminleri ve folik asit-demir, çinko, kalsiyum, krom, magnezyum, selenyum, fosfor gibi mineraller barındırır. Bünyesinde bulunan maddeler nedeniyle direnç sisteminin kuvvetlendirir.  Ayrıca kanser tedavisi gören kişilerde görülen sistemlerindeki düşüşü kuvvetlendirmeye destek olduğu söylenmektedir. Aloe vera jel (bitki karışımlı aloe vera şurubu) bağırsak mantarlarına, reflü, gastrit gibi mide problemlerine, kabızlığa ve tip 2 şeker hastalığına karşı etkili olduğu bilinmektedir.