20 Aralık 2013 Cuma

Aloe Vera Jel ve Kullanım Alanları



Aloe vera uzun yıllardır kullanılmakta olan şifalı bitkiler kategorisinde yer alan yaprakları dikenli bir bitkidir. Aloe vera bitkisinin yaprakları kalın ve dolgundur. Bu yapraklarını içerisinde bir sıvı bulunur ve bu sıvıya aloe vera jel adı verilir.  Aloe vera jel oksije ile temas ettiğinde bir çeşit oksitlenme yapar ve ortalama 4-5 saat içerisinde şifa niteliklerini kaybeder. Aloe vera evlerde süs bitkisi olarak da yetiştirilebilir. Saksılarda yetiştirilen bu bitkinin yaprakları güneş altında bir metre uzunluğa ulaşabilir. Fazla suyu sevmeyen bu bitkinin toprağı kuruduğu zaman su verilmelidir. Susuz kaldığı kadar köklenir büyür ve genişler böylece çürüme riski en aza inmiş olur. Fazla sulandığında ise köklerinde çürüme meydana gelir, zamanla da kökler siyaha döner ve bozulur. Bu şifalı hemde bakımı basit bitkiyi sizde rahatlıkla çiçekçilerde bulabilir böylece temin edebilirsiniz. Bu durumda evinizde bu faydalı jeli hazırlamanız da olabildiğince kolay olacaktır. Evinizde de rahatlıkla bu otu yetiştirebilirsiniz. Saksıda basit bir biçimde büyütebilir, balkonda muhafaza edebilirsiniz. Hatta evinizde zamanla biricik saksıda büyümesi sonucunda değişik saksılara da çoğaltabilir ve köklendirilebilir. Bu sebeple birden çok saksıda bu bitki türü yetiştirilmiş olur. 

Aloevera jel birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Bunların en başında gelenler ise mide ve bağırsak hastalıklarıdır. Gastrit, reflü, ülser gibi mide rahatsızlıkları ile bağırsak mantarlarının temizlenmesinde yardımcı gıda takviyesi olarak Aloevera Jel (Bitki Karışımlı Aloevera Şurubu) kullanılmaktadır. Ayrıca bu jelden dış yüzeysel olarak da faydalanmak mümkündür. Bunlarda cilt hastalıklarıdır. Hafif dereceli yanık, yara gibi kesiklerde ve sivilce problemleri başta olmak üzere egzama, sedef gibi hastalıkların tedavisinde de yardımcı takviye olarak kullanıldığı bilinmektedir.

5 Aralık 2013 Perşembe

Aloe Veranın Karaciğer Hastalıklarında Kullanımı


         Tropikal bitki cinsi ile Zambakgiller ailesinden olan aloe vera içerisinde yüksek seviyede su bulunan, yeşil yaprakları olan yararlı bir bitki çeşitidir. Toplum içerisinde sarısabır olarak bilinmekte olan aloe vera tropikal bölgelerde yetişmekle beraber günümüzde bir çok yerde de yetişebilmektedir. Ülkemizde Akdeniz Bölgesinde hususi olarak üreticiliği yapılır. Aloe vera yaprak bölümü mızrak uçlu hemde etlidir. Yaprakların kenar kesimlerinde testere dişlerini akla getiren çıkıntılar vardır. Aloevera içinde Çinko, Fosfor, Kalsiyum, Potasyum, Demir, Selenyum, A vitamini, E ile B, C vitamini bulunur. Aloe vera özütü yaprakların iç bölümünde depolanır. Aloe vera özütü bir çok güzelleşme firması aracılığıyla yararlanılan mucizevi bir karışımdır. Ticari olarak değerinin çok olmasının bir değişik sebebi de budur. Aloe vera öz sıvısı yalnızca güzelleşme endüstrisinde değil aynı zamanda ilaç sektöründe de kullanılır.

            Aloe vera jel (bitki karışımlı aloe vera şurubu), aloe vera öz suyundan elde edilirken içerisinde zengin vitaminler ile mineraller bulundurmaktadır. Aloe vera şurubu çok kıymetli bir şifa kaynağıdır. Aloe vera şurubu başta bünyeye enerji verirken bir yandan da direnç sistemini güçlendirir. Bunun yanı sıra iltihap giderici tesiri de bulunmaktadır. Aloe vera jeli gerek gıda desteği olarak kullanılabilmektedir gerek de Haricen olarak tende kullanımı yapılabilmektedir. Aloevera jel tam olarak bir hücre yenileyicidir. Aloe vera yararları saymakla bitmez. Aloe vera, antiseptik tesiri ile karaciğer problemlerini tedavi eder.

         Karaciğer hastalıkları hücrelerin tahrip olmasıyla daha da ilerleyen, karaciğer dokuları aloe vera şurubu yardımıyla hızla kendisini tazeler böylece yağlanmanın meydana getirdiği iltihabı kurutur. Aloe veranın besin değeri çok yüksektir. Aloe vera jel (bitki karışımlı aloe vera şurubu), bünyeye hareketlilik verir, hazım sistemini faydalı yönde etkiler, safra söker ve laksatif tesiri vardır. Mide ülserine karşı çok faydalıdır. Haricen olarak cilt yanıkları, mayasıl benzeri cilt hastalıklarında güçlü tedavi edici tesiri bulunurken, cilt bakımında nemlendiren ve tedavi edici nitelikleri nedeniyle kullanılmaktadır. Aloevera vücuttaki zarar verici organizma ile doku oluşumları imha ederken, vücudu virüslere karşı korur.